Pop up- Vi sjunger för dig!

Vi sjunger för dig!

 

Vi är glada att få vara del av Upplev Stockholms Pop up-koncept Vi sjunger för dig!

Plötsligt dyker en kvartett med lutenist upp på torget, på gatan eller i parken. Du får välja fritt ur repertoaren av renässanssånger och kvartetten sjunger den valda sången – för just dig.

När kulturen inte får locka folksamlingar kan den istället fokusera på det lilla och ge föreställningar för en person i taget. Vi sjunger för dig! vill sätta guldkant på tillvaron för den enskilda personen och skapa en annorlunda och unik upplevelse för de som råkar ha vägarna förbi.

En kvartett ur Romeo & Julia Kören, med lutenist, besöker torg runt om i staden oannonserat. Tretton av Stockholms stadsdelar besökt under juni, juli och augusti. Under en timme går vi runt och låter olika personer vi möter välja en sång ur körens repertoar. Repertoaren består av renässanssånger på franska, italienska, spanska, engelska och ryska. Sedan sjunger kvartetten den valda sången för just den personen.

Föreställningarna pandemi-säkras genom att vara just oannonserade. Vid eventuella folksamlingar kan kören ta paus med promenader för att vid tillfälle närma sig en annan person.

Romeo & Julia Kören