Konsert

En konsert med Romeo & Julia Kören är alltid en händelserik föreställning. Här möter vi Körens mest lekfulla sida, och de vackra renässanskostymerna bidrar till den känsla av fest och färg som har blivit Körens kännetecken.

Romeo & Julia Kören har på sin repertoar ett stort antal sånger från renässansens England, Frankrike, Italien och Spanien. Sånger som handlar om kärlek, vemod, lust och livsrus. Sångerna framförs till ackompanjemang av luta, ett av renässansens mest betydande instrument, men även kontrabas, gitarr, slagverk, cembalo och piano förekommer som ackompanjemang.

Renässanskonserterna är lätta att anpassa till alla slags lokaler, och Romeo & Julia Kören är känd för att alltid utnyttja konsertsalens alla rumsliga möjligheter.

Information som pdf

Skolkonsert PDF

Romeo & Julia Kören, bilder, foto, fotografi, photo, pictures, Kalmar slott, gröna salen, gruppbild

P R E S S C I T A T

Humör, lekfullhet och musikalitet. […] Det musikaliska utförandet var på en hög nivå, följande och illustrerande det textliga innehållet. […] Varje aktuell madrigal kändes respektfullt behand- lad och återgiven i en ny, uppfriskande tappning.”Christer Eklund för Dalarna Tidning | 5 juli 2010

En körupplevelse utöver det vanliga. […] Romeo & Julia kören bjöd på förstklassig underhållning […] det blev en kväll med alla sinnen öppna, för här ville man inte missa något. […] Sällan har jag sett så mycket roligt och e ektivt skådespeleri med så små åtbörder och åthävor. Och detta i kombination med en sensuell körklang med en bred musikalisk känslopalett. […] Det här var första gången Romeo & Julia kören framträdde i Skövde. Måtte det inte bli den sista!!
Bo Borg, Skaraborgs Allehanda | maj 2009

[…] Sångarna skrider sakta fram mot oss och trots att de sjunger på italienska och att det är svårt att uppfatta orden i stämsången, så förstår man precis allt. Kören har nämligen en alldeles otroligt förmåga att med min och kroppsspråk förmedla det känslomässiga innehållet i sina 1500-talsmadrigaler, oavsett om de levererar en skämtsam dryckesvisa eller en gregoriansklik stämsång om döden. […] Allt är levande, roligt, oförutsägbart och skickligt. […] Magiskt var ordet.
Sophie Lossing, Norra Skåne | oktober 2013

[…] men bakom detta ganska torra konstaterande dolde sig en fenomenalt skicklig, välrepeterad och skönsjunande – och inte minst rolig – grupp sångare, dansare, skådespelare och musiker […] Teaterföreningen och musikföreningen sod tillsammans för arrangemanget och är att gratulera för det goda initiativet att ta hit Romeo & Julia Kören […] nu kommer ryktet att gå.
Ander Falk, Sä e-tidningen | oktober 2010

Den gigantiska skillnaden framstår helt klar mellan en traditionell föreställning med renäs- sansmusik framförd av en kör – utan pausuppehåll – och denna innovativa presentation, fylld av talang, kreativitet och charm. Salongen var fylld till sista plats av en publik som fascinerades av svenskarna – med perfekta kroppar! – som under den e erföljande midda- gen bjöd på ytterligare musik från sin engelskspråkiga repertoar. Alla som har kunskap om körer vet mycketväl att sättet som denna kör framför sina sånger riskerar balansen mellan rösterna och, inte minst, vad avser samstämmigheten. Emellertid, denna risk existerar inte i denna föreställning.

Teatro del Lago slog återigen in en fullträ , och visade att Chile ej enbart är huvudstaden Santiago, genom att presentera dessa artister av världsklass, som endast passerade Santiago via dess flygplats.
Mario Córdova, Las Últimas Noticias | november 2012

P R E S S B I L D E R

Klicka på respektive bild för att ladda ner en högupplöst version.

Romeo & Julia Kören, bilder, foto, fotografi, photo, pictures

Foto Urban Wedin

Romeo & Julia Kören, bilder, foto, fotografi, photo, pictures

Foto Urban Wedin

S P E C I F I K A T I O N E R

  • Scen: Flexiblet. Gärna god akustik
  • Ljus: Vi använder befintligt ljus
  • Ljud: Om akustiken så kräver: 4-12 headsets beroende av ensemblens storlek
    1-2 myggor/dpa för luta (fästes med tejp på handleden), beroende av program kan även förstärkning för kontrabas och gitarr behövas
  • min 2 monitorer för medhörning
  • Loger: För 5-15 personer (gärna en dam och en herrloge) speglar, bra ljus, vatten, te. kaffe