Event

VI FÖRVERKLIGAR DINA IDÉER – OCH KOMMER MED EGNA

Vi har gjort event-underhållning sedan 1991. Vår ensemble består av sångare, musiker, dansare och skådespelare som är flexibla, innovativa och kan improvisera i stunden. Våra framföranden består av levande musik, vackra kostymer och ett varmt personligt bemötande av publiken. Vi är vana att arbeta fram koncept och genomföra dem med olika tidsramar och budgetar och vi bollar gärna idéer med er om ni är intresserade av konstnärlig input.

Eller så levererar vi just det ni vill ha.

Romeo & Julia Kören, bilder, foto, fotografi, photo, pictures
Romeo & Julia Kören, bilder, foto, fotografi, photo, pictures

GYLLENE SALEN ELLER GYMPASALEN?

Romeo & Julia Kören gör event på Grand Hotell, Stadshuset eller Operaterrassen. Vi gör även barnföreställningar i sjukhussalar, idrottshallar och skolmatsalar. Ett event kan vara stort eller litet, vi har koncept för alla sammanhang.

Till en intim middag kan vi komma två. Till ett bröllop kan vi vara fyra. Och har ni en stor sal att fylla så kan vi vara 6-14 sångare och upp till 3 instrumentalister.

Utan att vara bundna av mikrofoner och högtalare rör vi oss fritt i salar, trapphallar och bland människor. Publiken kommer nära och känner sig omslutna och upptagna i vår värld.

MUSIK ÄR ETT SPRÅK SOM ALLA FÖRSTÅR

Vi har vår bas i musik från renässansen. Musik som klingar lite annorlunda och som är okänd för många. Under våra 28 år har vi lärt oss att skapa stämningar och upplevelser med den här musiken.

Vi sjunger renässansmusik på italienska, spanska, ryska, bulgariska, engelska, franska, tyska, latin. Men vi sjunger även på svenska. Av svensk renässansmusik är inte mycket bevarat tyvärr. Därför sjunger vi senare musik – folkvisor, Bellman, Almqvist, och Söderman. Och på begäran sjunger vi Abba.

På ett event kan vi blanda alla Europas stora språk med svensk nationalromantik när den är som bäst. Inkludera samtidigt som vi skildrar Sverige från den ljusa sidan.

O Bella o bianca - RJK

NOBEL, BERGMAN OCH KUNGEN

  • 1992 framträdde vi första gången på Nobelfesten. Sedan dess har vi gjort Nobelbanketten fem gånger.
  • 1999 såg Ingmar Bergman såg oss spela på Dramaten och gav oss sitt personliga stipendium.
  • 2010 ville kronprinsessan Victoria att vi skulle vara en del av hennes bröllopsfest och det var vi under tre timmar, direktsänt i TV.
  • 2012 fick vår konstnärliga ledare medalj av kungen för sitt framstående konstnärliga arbete med Romeo & Julia Kören.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.