Konserter utöver det vanliga

Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Ett framträdande av Romeo & Julia Kören är därför både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse. Med musikalitet, lekfullhet och professionalitet blandas teater, sång och koreografi till en uttrycksfull och gränsöverskridande upplevelse.

Ensemblen består av ett femtontal sångare, skådespelare och musiker. Med kunskap och erfarenhet från sina olika områden blandar ensemblen spektakulär musik, drama, romantik och komedi i konsertupplevelser utöver det vanliga. Ensemblemedlemmarna är alla erfarna improvisatörer och möter publiken öga mot öga på ett varmt och personligt sätt. Romeo & Julia Körens strävan är att, genom att dela med sig av sin glädje och kärlek till musiken, underhålla och beröra sin publik.

Turnéer världen över

Romeo & Julia Körens unika scenspråk och tilltal har hyllats av publik och kritiker på festivaler världen över i snart tre decennier. Turnéer har fört ensemblen till fler äv 35 olika länder varav Kina, USA, Danmark, Mexico, Tyskland, Kroatien, Italien, Japan, Frankrike, Ryssland, Island och Tibet är några. Det moderna tilltalet i Romeo & Julia Körens framföranden talar till publiken utan några krav på förhandskunskaper inom renässansmusik. Kören har medverkat under fem Nobelmiddagar i Blå Hallen och vid Kronprinsessan Viktorias bröllop.

”…talang, kreaativitet och charm. ”

Las Últimas Noticas (Chile)

Musiken

Den musikaliska spännvidden är stor: italiensk renässans, fransk barock, slaviska sånger och mustiga folkvisor — musik som sveper in publiken i en väv av magiska tablåer och berättelser om smekande kärleksklagan och frodiga burleskerier.

Sången ackompanjeras av luta, slagverk, kontrabas och gitarr beroende på val av repertoar. Arrangemangen är gjorda speciellt för Romeo & Julia Kören och utmanar det traditionella sätt som denna musik ofta framförs på. Romeo & Julia Kören vill bevara men samtidigt nyskapa denna gamla musik för att göra den tillgänglig för en nutida publik.