Kroatien i september

Kroatien i september

Vi är glada att återvända till Kroatien och denna gång till Dubrovnik där vi ska spela Decamerone i Rektorspalatset 17 september och vår Renässanskonsert 18 september. Bada hoppas vi att vi hinner innan vi sen åker vidare till Varazdin och sjunger på Varazdin Baroque Evenings, en anrik festival som i år har Sverige som partnerland. Stolta och glada att få representera Sverige med vår Renässanskonsert med extra allt.

Vi fick en fin recension härom veckan då vi spelade i Kronoborgs slottsruin.

Tack Scensommar som gjorde den kvällen möjlig!

Smålandsposten

Janna Li Holmberg

Romeo & Julia Kören underhåller och charmar oavsett publikens musikpreferenser.

Publiken får känna sig som hovet som just blir road av hovmusikerna. Och attans vad renässansen svänger. Sångtexterna är på franska, italienska, spanska och engelska. Men det sceniska uttrycket gör innehållet lätt att förstå. Här frodas burleskheten, kurtisen, romantiken, svartsjukan, dramatiken och skvallret. Ensemblen är lekfull, spontan och flörtig samtidigt som musikaliteten med flerstämmornas vackra och lättsamma klangbild. Här finns varken notställ eller dirigentpinne. Benoit Malmberg stökar och bråkar fram styckena med sina sångare och musiker. Man får intrycket av att de improviserar fram alla stycket som i en enda stor lek. De överraskar med bus och oväntade utspel. Plötsligt börjar ensemblen stjäla kepsar, väskor och till och med ett barn från publiken.

Vi får lära känna de franska renässanssångernas lekfullhet och de samtida spanska sångernas storslagenhet och sväng. De brittiska sångernas höviska stil som påminner om folkvisor och slutligen de italienska som är mer teatrala. Sång och musik blandas med snyggt synkroniserade handklapp, skostamp och fingerknäpp.

Romeo & Julia Kören, som bland annat har framträtt på Nobelfester och Dramatenscenen, har verkligen hittat ett eget uttryck. De får renässansmusiken att kännas modern, kul och väldigt groovy.”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.