Trämålning - turné | Romeo & Julia Kören i Shanghai
16841
event-template-default,single,single-event,postid-16841,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Trämålning – turné

Trämålning – turné

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 03/11/2018 - 04/11/2018
Hela dagen

Plats
DaGuan Theatre

Kategorier


Trämålning, RJK, Wood Painting, Bergman, Romeo & Julia Kören

Med anledning av Bergmanåret 2018 är Romeo & Julia Kören inbjuden att framträda med pjäsen Trämålning vid Shanghai International Arts Festival i Kina.

”Kärlek är ett annat ord för lusta plus lusta plus lusta plus en förbannad massa bedrägeri, falskhet, lögn och allmänt lurendrejeri.”
Jöns, ur Trämålning

I Trämålning befinner vi oss i ett medeltida ingenmansland där målningens karaktärer vandrar mot ett okänt öde. Vi möter riddaren Antonius Block och hans väpnare Jöns som vandrat hem ifrån det heliga landet. På vägen möter de en rad olika karaktärer och tar del av deras öden. Men var befinner de sig i egentligen?

Ingmar Bergman inspirerades av en medeltida kyrkobild till pjäsen Trämålning och historien blev senare underlag till filmen Det sjunde inseglet. Romeo & Julia Körens uppsättning av Trämålning består av pjäsen samt en medeltida konsertdel som fungerar som en musikalisk ingång till historien. I Benoît Malmbergs regi smälter musik och text ihop och resultatet blir stämningsväckande tablåer med ett Bergmanskt skimmer över sig.

Romeo & Julia Körens Trämålning har premiär under Bergmanveckan på Fårö 2017.

Regi: Benoît Malmberg
Medverkande: skådespelare ur Romeo & Julia Kören
Kostym: Barbro Hellsing och Dramatens kostymateljéer
Hår & mask: ensemblen

Mer information om tid och plats kommer.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.