Trämålning med Musica Vitae | Romeo & Julia Kören
16373
event-template-default,single,single-event,postid-16373,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Trämålning med Musica Vitae

Trämålning med Musica Vitae

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 26/05/2018
16:00 - 17:45

Plats
Kungliga musikhögskolan

Kategorier


2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Som en hyllning till jubilaren presenterar Musica Vitae i samarbete med Romeo & Julia Kören från Dramaten, Bergmans pjäs Trämålning i formen av ett melodram med nykomponerad musik av fem unga tonsättarstudenter från Musikhögskolorna i Stockholm, Malmö och Göteborg.

I Trämålning befinner vi oss i ett medeltida ingenmansland där målningens karaktärer vandrar mot ett okänt öde. Vi möter riddaren Antonius Block och hans väpnare Jöns som vandrat hem ifrån det heliga landet. På vägen möter de en rad olika karaktärer och tar del av deras öden. Men var befinner de sig egentligen?

Pjäsen skrev Bergman för elevskolan i Malmö 1954. Några år senare (1957) utvecklade han temat och filmatiserade det. Resultatet blev Det sjunde inseglet.

Detta projekt är en utveckling av Musica Vitaes långa årligen återkommande samarbete med unga kompositörer från landets musikhögskolor, där studenter skriver nya verk direkt för orkestern.

Musik av
Hans Artursson, Raphael Mak – Högskolan för scen och musik, Göteborg
Zacharias Ehnwall – Kungliga Musikhögskolan Stockholm
Anders Edström, Alfred Jimenez Villafana – Musikhögskolan i Malmö
Medverkande
Musica Vitae
Dorota Siuda–konsertmästare
Romeo & Julia Kören
Michael Bartosch–dirigent

Biljetter här.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.